Billeder halvdagstur.

Juletur til den gamle by i Århus

Torsdag d. 1. dec. 2022

Bødker og billedskærer
Borgmestergården lige bag juletræet betragtes som den bedst bevarede købmandsgård fra renæssancen og pryder i dag Torvet i Den Gamle By. Til højre på billedet ses Møntmestergårdens den hvide bygning.
Borgmestergården betragtes som den bedst bevarede købmandsgård fra renæssancen og pryder i dag Torvet i Den Gamle By.
Bendtsens Pakhus er opført ca.1650 af Brdr. Bendtsen, som sidefløj til en købmandsgård i Vesterågade i Aalborg. Tavlenes røde og gule mønstermuring er typisk for renæssancens bindingsværksbyggeri. Genopført i Den Gamle By 1938. Bendtsens Pakhus kan udlejes til private selskaber eller erhvervsarrangementer.
Hestene i Den Gamle by
Udsigten fra Møntmestergården ses Borgmestergården betragtes som den bedst bevarede købmandsgård fra renæssancen og pryder i dag Torvet i Den Gamle By.s ned over torvet
Gobelinsalen. Møntmestergården
Møntmestergårdens stueetage
Bendtsens Pakhus

Boder langs kanalen
Orden og symmetri i renæssancehaven
Orden og symmetri i renæssancehaven
Forbilledet for renæssancehaven er middelalderens klosterhaver med flade arealer og firkantede bede. Her hersker orden og symmetri i de perfekt anlagte geometriske mønstre. En sådan havetype kaldes også en parterrehave. “Par terre” er fransk og betyder “på jorden”. Herskabet og deres gæster skulle beundre haven – ikke opholde sig i den – og den kommer rigtig til sin ret, når man ser den oppe fra Borgmestergårdens svalegang.
I renæssancehaven hersker orden og symmetri i de perfekt anlagte geometriske mønstre.

Bilinteresserede må naturligvis også forbi Ford-forhandleren fra 1927, Carl Christensen, der i egen høje digitaliserede person præsenterer de nyeste udstillede modeller

15. sep.2022 Halvdagstur til Bindeballe Købmandsgård.

Bindeballe Købmandsgård

Aulum Fritidscenter hvor sluttede en god dag af med en gang karbonader med ærter og gulerøder og til dessert Aksels farvorit citronfromage.

2.dec. 2021 Juletur til magisk jul i Hune

rbt
rbt

13. september Viskum Snaps 2021

1.september 2020 Søby Brunkulsleje

Udflugt til fiskeriets hus og Rinkøbing fjord Tirs. 3-9-2019